hits

hvilke land har du vært i?

Jeg har bodd i Aust Agder i Tvedestrand, Oslo, Trondheim og Skjeberg Folkehøyskole.

bodd i ca.tusen forskjellige leiligheter innad i både Oslo og Trondheim,men nå bor jeg på Løkka!

 

 

har vært i sverige sånn ca.tusen ganger

 

 

 

 

her er Åre, der jeg feiret nyttårsaften for mange år siden

 

 

har vært i danmark en million ganger siden jeg bor på sørlandet,inkl.Roskilde tre ganger

Roskilde Festival 07 - (77th0720) - Orange Stage - Basement Jaxx - 08.07.2007 - Photo by: Thorbjørn Hansen/ROCKPHOTO

 

 

 

vært i Spania (inkl.Gran Canaria.haha) 6 ganger

Dette er en spontan vennetur med en bunch random folk når vi var studenter med venner og venners venner, 8 totalt! jeg med lyst hår i midten!

 

 

Vi var på klassetur til Praha i Tsjekkia med U.skolen der vi kjørte buss gjennom Nederland ,Belgia, Tyskland og så Tsjekkia

 

 

 

 

Jeg har bodd i Berlin i Tyskland sammen med mamma,pappa og broren min og de var så qle at de lot meg ta med bestevenninna mi da jeg var 14 år! Vi hadde hørt rykter om det 7-etasjes kjøpesenteret Ka de We,men de hadde bare stygge ting så vi stakk igjen uten å handle noe.haha.nedtur.

 

 

 

Jeg har vært i  Paris og Disneyland men det pøsregnte hele dagen så alle attraksjonene var stengt og bare Broder Tuck fra munken Robin Hood var ute,ingen av de qle Z) 

 

 

 

 

Jeg var på familietur til Newcastle, og på klassetur med folkehøyskolen til Cardiff.i Wales Utrolig koselig by !

 

 

 

Vi var på familietur til Bulgaria når jeg var liten,og var der for andre gang på venninnetur til Sunny Beach. 

oss på utsiden et utested kalt Orange.Du kan si mye om sunny beach,men billig for en fattig student,det er det nå! X)

 

 

 

og det samme gjelder for Tyrkia. X) jeg bodde i Alanya i 14 dager,og var der på sommeren,ble stekt pga.men kritthvite hud og måtte holde meg inne i to dager etter piratbåtturen på bildet.haha

 

 

 

jeg har vært på Sri Lanka med kusinene mine i to uker og besøkt et skilpaddesenter der de redder skadede skilpadder

 

 

 

jeg har vært i New York med ma-ma (dette er utsiden av MOMA-museum of modern art)

 

 

 

jeg har vært i India med ma-ma

 

 

 

jeg har vær i Firenze,Italia med samboeren min

i Italia har de en størrelse på ølen du ikke en gang finner i Tyskland 

 ĺ

det samme gjelder vin og drinker

tissen til David

og GELATO (og se på meg,som ikke er en is-person? *jooy*)

 

 

og jeg,mamma,broren min og samboeren min har vært i 3 av de 7 arabiske emiratene (ajman,dubai,og sharja)

Det er mange damer som er redde/skeptiske til å dra dit fordi vi ikke ante om vi skulle bryte noen lover og komme i fengsel,så alle leste seg skikkelig opp på både ambassaden sine anbefalinger, og alle var innstilt på å drikke null alkohol under oppholdet og oppføre seg skikkelig respektfullt. og sånn er det ,sant?

*feeil* når vi  ankom flyplassen ble vi vinket inn av verdens snilleste skjeggmann som var et stort smil,og hjalp oss vennlig i innsjekk og lurte på om han skulle bære bagasjen for oss og spurte hvor vi var fra med ekte interesse.

Sheikene der vil satse på turister som "den nye oljen", og  vi følte oss oppriktig velkomne overalt ,ingen gjorde noe av at jeg gikk rundt alene på gata eller med mamma fordi de har forskjellige regler i de forskjellige statene,og både Dubai og Ajman har et mye mer avslappet styresett og mye mer moderne. Sharja er litt mer gammeldags,men de har et par turistbarer der og. Det er svinekjøtt i butikkene der turister handler.

De innfødte kvinnene velger å gå med hva de vil selv, men fordi det er forbundet med mye ære å være en av de innfødte i et land som har en enorm tilstrømning av turister og arbeidsinnvandrere som øker hver dag,så de bærer de tradisjonelle plaggene med stolthet ikke tvang ,men de kunne også gå rundt i tights og jeans på kjøpesenteret.

i Dubai ble mamma,som hadde vært den største preacheren av alle når det gjaldt alkohol når vi var der,med oss bort på en irsk pub på happy hour ,vi hadde et quiz-lag med navnet yggdrasil for å symbolisere at vi var norske,(hahah) og vi lo av navnene til chricketspillerne på storskjerm mens  vi bestilte mer og mer drinker og øl,og det var karaoke over gata med en salig blanding folk!

det beste minnet jeg har var når broren  min så at det vokste små chili i veikanten i steden for jordbær som i Norge og alle stod og tok bilde av veikanten som verdens største turister midt på natta :D X)

og når vi hadde drukket masse vin og  skulle prøve å komme oss bort til en strand på et av verdens dyreste hotell,men møtte hundrevis av emirater i lobbyen og det så ut som sheiken var på besøk så vi snublet ned på stranda igjen der vi kom fra,men det var en BLINDVEI og vi måtte gå tilbake foran alle!hahaha.

men jeg synes Ajman var enda bedre: lounges på stranda, enorme beachparties, hengekøyer og drinker og vannpipe .

og vi var SÅKLART på ørkensafari og red på kamel,  sladdet ørkenbiler , vi var på verdens største godtebutikk med latterlig mye godis i alle former og størrelser,verdens største arkade -hal (jeg spilte verdens største pacman-spill)vi var på the palm,(øya formet som en palme), kjøpesenter med slalom og skibane inne og et annet var med dykkesenter og et enormt akvarium..det landet anbefaler jeg varmt ALLE.kvinne som mann,og de har heller ingen kriminalitet eller lommetyverier der for alle er så rike. (vi skulle kjøpe postkort til 1 kr og så hadde de ikke veksel så jeg fikk det gratis lism)!

bror

samboer.

 

de hadde kamelmelk-sjokolade-is og såpe! vi har sjokoladen hjemme

 

emirat

verdens største arkade-INNE PÅ ET KJØPESENTER. u so crazy dubai!

180 km/t i ørkenen? ikke rart de har spyposer på sidene i bilen!

 

ørkenboard (samme som snowboard)

 

bror med dumme,alt for varme klær for ørken X)

 

moske

vi har elg.dubai har kamel.

 

 

 

 

Og neste reisemål er BALI 

 

 

2 kommentarer

Helena Westergren

14.03.2018 kl.00:37

morsomt innlegg :D

supermartes

14.03.2018 kl.19:07

tusen takk skal du ha! :D

Skriv en ny kommentar